• 22. 2. 2023
  • 19:30
  • KS Zminec, Zminec 35, 4220 Škofja Loka
Zaradi izkazanega interesa vljudno vabljeni na delavnico za krajanke in krajane KS Zminec, na kateri se boste lahko podučili ali zgolj osvežili znanje temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED).
Ker je zelo dobro vedeti, kje se AED – ji nahajajo, naj spomnimo:
1. se nahaja v obratu Knauf insulation v Bodovljah
2. se nahaja ob vojaški cesti na hiši gospe Habjan v Breznici, doniralo ga je društvo KOLOKA
3. se nahaja na fasadi zadružnega doma v Zmincu
Statistično obstaja 40 – 50 % možnost, da bomo defibrilator potrebovali prav doma, zato je zelo pomembno, da prvo pomoč in temeljne postopke oživljanja znamo nuditi in hkrati vemo, kje se defibrilatorji v lokalnem okolju nahajajo. Glede na gosto poseljenost jedra vasi Zminec, se je kot ena boljših lokacij izkazal prav dom krajanov, do katerega lahko večina pride prej kot pa reševalci iz Loke. Ko gre zares namreč šteje prav vsaka minuta in prav vsakdo lahko pomaga sočloveku, tudi otroci.
Znanja ni nikoli preveč, prav temeljni postopki oživljanja pa so znanje, s katerim bi morali biti opremljeni prav vsi. Od mladih do malce manj mladih.
Ker je število udeležencev na posamezno delavnico omejeno na največ 20 ljudi, vas lepo prosimo, da svojo udeležbo za oba termina javite na e-naslov: krajevnaskupnostZminec@gmail.com ali na telefon 040 836 818.
Na tej točki lepo prosimo, da na delavnico pridete peš ali da si uredite prevoz, saj parkirišč za tako skupino ni dovolj.
Lepo povabljeni k udeležbi in tudi k delitvi informacije med svoje sosede. Hvala lepa.
Delavnica je BREZPLAČNA, prijave pa OBVEZNE.
Krajevna skupnost Zminec in Športno društvo Utrip
Skip to content