V petek, 16. 12. 2016 je potekalo že četrto tradicionalno srečanje starejših krajank in krajanov KS Zminec. Na srečanje so bili povabljeni krajani, ki so stari 75 let in več. Udeležba je vsako leto številčnejša, odzivi udeležencev pa vedno pozitivni. Posebno pozornost smo namenili tistim, ki so v letu 2016 praznovali 80, 85 in celo 90 let. Najstarejša udeleženka, Milena Pintar iz Gabrovega, je praznovala častitljivih 90 let.

Srečanja sta se udeležila tudi župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe in brat Bernard Jauk s kapucinskega samostana, ki je v letu 2016 prav tako praznoval okroglo obletnico, 80 let. Namenila sta nam nekaj pozdravnih besed in vsem zaželela srečno v novem letu, predvsem pa veliko zdravja.

Za razvedrilni program je poskrbela Lucija Kavčič iz Žirovskega vrha, ki nam je skupaj s hčerjo zapela nekaj ljudskih pesmi, v vlogi Presečnikove Mete pa nam je zaigrala tudi odlomek Tavčarjeve povesti Cvetje v jeseni. Za glasbeni vložek je poskrbel naš svetnik Rudi na harmoniki, vokalno pa sta ga spremljali žena Metka in hči Nada.

Svetniki KS Zminec se vseh starejšim zahvaljujemo za udeležbo in upamo, da se v decembru 2017 ponovno vidimo v še večjem številu.

There are no comments yet.

Dodaj odgovor

Skip to content