Spoštovani,

mnogi sprašujete in kličete, kako lahko v skupnosti pomagate.

Na državni ravni je včeraj zaživela aplikacija https://poplave2023.urszr.si , kjer se je v enem dnevu prijavilo že 10 tisoč ljudi, pripravljenih pomagati, bodisi s ponujenim delom, znanjem ali materialnimi prispevki.

Na občinski ravni lahko pomoč ponudite ali javite, da pomoč potrebujete – s prijavo na mail: info@skofjaloka.si

Mikrolokalno zelo dobro deluje medsosedska pomoč. Zahvala vsem, ki ste s svojo mehanizacijo takoj priskočili na pomoč, posodili agregate, materiale, ponudili roko pomoči…

Trenutno se do vseh krajank in krajanov mehanizacija še ni prebila, saj so razmere v dolinah in grapah katastrofalne. Razmere po skupnosti so še vedno nevarne, vode je še precej, sprožilo se je tudi nekaj plazov in nastalo precej novih strug. Apeliramo, da najprej poskrbite za lastno varnost in ne hodite na oglede v bližino plazov, poškodovanih mostov in strug, na to opozorite tudi otroke.

Če ste pripravljeni pomagati, se je z včerajšnjim dnem začelo čiščenje travnika naplavin (kamnov in smeti) pod zadružnim domom, potrebujete le škornje, rokavice, prazen jupol hobok/kanto in dobro voljo. Vsak par rok in vsaka ura, ki jo lahko tej trenutno najbolj varni aktivnosti pomoči namenite, šteje. Akcija bo potekala vsak dan od 16. ure dalje, traktorska prikolica je parkirana cel dan, tako da lahko tisti, ki imate čas v dopoldanskem času, pomagate tudi dopoldan. Za razne naplavine pa bodo pri traktoristih popoldne na voljo vrečke, ki se napolnjene odložijo ob cesto in jih bo v nadaljevanju pobrala Loška komunala.

V obratu v Bodovljah pa bi popoldan potrebovali dva do tri prostovoljce za pomoč pri odstranjevanju blata, kontakt: Jure – 041 550 133.

Hvala lepa vsem, ki ste že in vsem, ki še boste kakorkoli pomagali. Skupaj bomo zmogli.

 

Skip to content