SPOMLADANSKA ČISTILNA AKCIJA 2023

Vabljeni na spomladansko čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto, 1. aprila 2023, z zborom ob 9. uri na mostu v Zmincu, kjer se bo razdelilo vrečke, rokavice in rajone.

Po končani akciji se skupaj z nabranimi naplavinami, navetrinami in ostalimi nasmetninami, ki v naravo ne sodijo, dobimo na zbirnem mestu v športnem parku Zminec na malici in druženju ob 12. uri.

Najlepša hvala vsem, ki se boste vabilu, kljub skokom in poletom v Planici – na akcijo odzvali in tako pomagali poskrbeti za naše lepše okolje.

PREŠERNOV POHOD 2023

Zminška mladina ob podpori ŠD Utrip in KS Zminec po dolgem korona premoru ponovno vabi na Prešernov pohod, 8. februarja, ob 10. uri z mostu v Zmincu, kjer se lahko vpišete v vpisno knjigo in se preko sv. Petra hriba skupaj z družino in prijatelji odpravite na pohod v Zavrh, kjer bo poskrbljeno za vse. Danes smo se odpravili na pregled poti, zato vsem svetujemo, da se na pohod odpravite dobro opremljeni, s kakovostno pohodniško obutvijo, pohodne dereze, pohodniške palice in previdnost ne bodo odveč, saj je mestoma pot poledenena, v Zavrhu pa vlada prava zimska pravljica. Glede na napovedan mraz ne bodo odveč kape, rokavice, šali ter podritnik za klopco pred kočo v Zavrhu. Ne pozabite na dobro voljo, želimo vam lep praznični dan in varen korak na Zavrh in v dolino.

POZIV DIREKCIJE RS ZA VODE LASTNIKOM PRIOBALNIH ZEMLJIŠČ

Spoštovani,

v priponki vsem lastnikom ali drugim posestnikom priobalnih zemljišč ob vodotokih *2. reda na območju zgornje Save na lokalno običajen način preposredujemo poziv Direkcije RS za vode  (*to so vsi vodotoki, izvzemši: Blejsko jezero, Bohinjsko jezero, Sava Dolinka, Sava Bohinjka, Sava, Tržiška Bistrica, Kokra, Selška Sora, Poljanska Sora in Sora).

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Krajevna skupnost Zminec

Dopis

DELAVNICA TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA IN ROKOVANJE Z AED

Zaradi izkazanega interesa bosta v februarju ponovno organizirani dve delavnici za krajanke in krajane KS Zminec, na katerih se boste lahko podučili ali zgolj osvežili znanje temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED).

Ker je zelo dobro vedeti, kje se AED – ji nahajajo, naj spomnimo:

  1. se nahaja v obratu Knauf Insulation v Bodovljah
  2. se nahaja ob vojaški cesti na hiši gospe Habjan v Breznici, doniralo ga je društvo KOLOKA
  3. se nahaja na fasadi zadružnega doma v Zmincu

Statistično obstaja 40 – 50 % možnost, da bomo defibrilator potrebovali prav doma, zato je zelo pomembno, da prvo pomoč in temeljne postopke oživljanja znamo nuditi in hkrati vemo, kje se defibrilatorji v lokalnem okolju nahajajo. Glede na gosto poseljenost jedra vasi Zminec, se je kot ena boljših lokacij izkazal prav dom krajanov, do katerega lahko večina pride prej kot pa reševalci iz Loke. Ko gre zares namreč šteje prav vsaka minuta in prav vsakdo lahko pomaga sočloveku, tudi otroci.

Znanja ni nikoli preveč, prav temeljni postopki oživljanja pa so znanje, s katerim bi morali biti opremljeni prav vsi. Od mladih do malce manj mladih.

Prvi termin delavnice je sreda, 15. februarja 2023 ob 19.30 v domu krajanov, drugi termin delavnice, v sodelovanju s Športnim društvom Utrip pa je prav tako sreda, 22. februarja 2023 ob 19.30, prav tako v domu. Na tej točki lepo prosimo, da na delavnico pridete peš ali da si uredite prevoz, saj parkirišč za tako skupino ni dovolj.

Ker je število udeležencev na posamezno delavnico omejeno na največ 20 ljudi, vas lepo prosimo, da svojo udeležbo za oba termina javite na e-naslov: krajevnaskupnostZminec@gmail.com ali na telefon 040 836 818.

Lepo povabljeni k udeležbi in tudi k delitvi informacije med svoje sosede. Hvala lepa.

Delavnica je BREZPLAČNA, prijave pa OBVEZNE.

Krajevna skupnost Zminec in Športno društvo Utrip

OBVESTILO LOVSKE DRUŽINE ŠKOFJA LOKA

Spoštovani,

Lovska družina Škofja Loka v skladu s 56. členom Zakona o divjadi in lovu (Ur. list RS št. 16/04, 17/08) objavlja naslov za pisno prijavo škode na kmetijskih in gozdnih kulturah po divjadi.

Zahtevke pošljite na naslov:

LD Škofja Loka

Studenec 9

4220  Škofja Loka

PONOVOLETNO DRUŽENJE STAREJŠIH KRAJANK IN KRAJANOV

Včeraj popoldne smo se po dolgih koronaletih ponovno srečali s starejšimi krajankami in krajani pri Kajbitu.

Zahvaljujemo se osebju gostilne za pogostitev in prijaznost, gospodu župniku Mateju Nastranu in gospodu županu Tinetu Radinji za pozdravni govor ter Tomažu, ki je poskrbel za glasbeni del prijetnega druženja.

Imeli smo se zares lepo, zato smo se dogovorili in si obljubili, da se ponovno srečamo najkasneje ob letu osorej.

VOŠČILO IN POVABILO

Spoštovane krajanke in krajani,

ob iztekajočem se letu Vam želimo vesele praznike in le vse dobro v letu, ki prihaja. Predvsem si želimo, da bi si ob stisku rok vsi znali prijazno prisluhniti in se tudi slišati. Naj vas prihajajoče novo leto obdari z zdravjem, srečo, prijateljstvom, pogumom in prijaznostjo.

Prilagamo tudi voščilo in povabilo, ki ste ga v teh dneh prejeli v nabiralnike, v katerem vse krajanke in krajane, ki štejejo nad 70 pomladi, lepo povabimo na ponovoletno druženje – tradicionalno druženje, ki Vam in nam je bilo zaradi epidemičnih razlogov v preteklih letih…odvzeto.

Vsem želimo lep božični večer in se vidimo v letu 2023!

KS Zminec

Vabilo na srecanje starejskih krajank in krajanov 2022

ASFALTACIJA DVEH ODSEKOV V DOLINI SOPOTNICE

Spoštovane krajanke, spoštovani krajani – predvsem doline Sopotnice,

žal so se dela na dveh sanacijskih projektih v Sopotnici zaradi dodatnih del (ki so bila na mestu, da se dodatno realizirajo hkrati s sanacijo), predvsem pa dodatnih izzivov – precej zamaknila. Oba projekta bi bila lahko že končana, pa žal temu ni tako. Vsekakor upamo, da se ta saga konča konec tega in v začetku naslednjega tedna in da novih izzivov na teh dveh gradbiščih ne bo več.

To soboto, 26.11.2022, med 7.30 in 17.00 uro in v ponedeljek, 28.11.2022 med 7.30 in 17.00 uro tako velja POPOLNA ZAPORA ceste v Sopotnici med odcepom z državne ceste do Projekta Človek – na naslovu Sopotnica 1. Obvoz je možen po vojaški cesti mimo Naceta.

Prepoved velja tudi po zaključku del in sicer za prehod težjih vozil (traktorji in tovornjaki) do 5. ure naslednjega dne (v nedeljo in torek). Verjetno si nas večina želi investicij in sanacij, ki bi zdržale kar najdlje, zato vas vse zelo lepo prosimo za sodelovanje, strpnost in razumevanje, ker vse našteto v zadnjih tednih zelo pogrešamo. V vmesnem času sanacijskih del smo se namreč skupaj z izvajalcem del in strokovno službo občine Škofja Loka močno trudili, da bi olajšali življenje krajankam in krajanom in da je bila POPOLNA ZAPORA tudi zgolj delna zapora…a vendar nekaterim tudi to ne zadošča. Žal v omenjenih dneh asfaltacije ne bo šlo drugače kot s popolno zaporo in obvozom preko vojaške ceste.

Res vas vse lepo prosimo za razumevanje in se zanj tudi zahvaljujemo. Verjamemo, da večina razume, da si prizadevamo za boljšo kakovost življenja krajank in krajanov doline Sopotnice. Obžalujemo, da nekateri teh prizadevanj ne razumejo in ne podprejo.

Lepo pa se zahvaljujemo celotni skupnosti Projekta Človek, ki je za potrebe sanacije dovolila obvoz preko njihovega dvorišča ter vsem lastnikom, ki so dovolili razširitve cestišča, da je bila prevoznost med popolno zaporo – možna. Hvala lepa vsem.

S spoštovanjem

Krajevna skupnost Zminec

 

 

SANACIJA DVEH ODSEKOV V DOLINI SOPOTNICE

Spoštovani,

predvidoma jutri, 3. novembra 2022 se pričnejo dela še na drugem odseku v dolini Sopotnice. Prvi odsek pri uvozu z državne ceste v dolino je že v delu, dela na drugem – mimo Projekta Človek pa se prično jutri.

V nadaljevanju se bodo zamenjale tudi lesene ograje na mostovih.

Izvajalec se bo trudil zagotavljati prevoznost, tudi s širitvijo bankin, ki bodo po opravljenih delih vrnjene v prvotno stanje, v izogib slabi volji pa priporočamo, da svoje poti v naslednjih dneh planirate izven navedenih dnevnih časovnic ali z obvozom po vojaški cesti.

Prosimo za razumevanje in strpnost med potekom del. Hvala lepa.

Dodatno: obveščamo vas o podaljšanju popolne zapore ceste do 15.11.2022, v času med 7. in 17.30 uro. Razlog za podaljšanje so slabše vremenske razmere in dodatna dela.

DOLGOTRAJNA DELNA ZAPORA CESTE ZMINEC – SOPOTNICA

DOLGOTRAJNA DELNA ZAPORA CESTE ZMINEC – SOPOTNICA

Zaradi sanacije dela ceste v dolino Sopotnice vas obveščamo o dolgotrajni delni zapori ceste:

  • JP 901571 »Zminec – Sopotnica – Rupar« od m 0 do m 150

Delna zapora bo predvidoma trajala od 19. oktobra 2022 do 30. novembra 2022, med 7. in 17.30.

Lepo vas prosimo za upoštevanje začasne prometne signalizacije in se vam lepo zahvaljujemo za razumevanje.

Skip to content