NOV DEFIBRILATOR NA VASI

Ekipa Na vasi je bila v lanskem letu zelo zelo delovna in Miha si je za darilo ob koncu leta od dobrih treh decembrskih mož zaželel AED/defibrilator za objekt. Ker ve, da lahko defibrilator reši življenje. Dobri možje so mu zato prisluhnili in mu namenili nov AED/defibrilator, ki je že nameščen v vetrolovu gostinskega objekta Na Vasi. Prosil je, da krajevno skupnost obvestimo o novi pridobitvi, saj je dostop do vetrolova, kjer je nameščen AED/defibrilator, omogočen 24 ur na dan, vse dni v letu. Skratka, namenjen je vsem ljudem, ki bi ga morda potrebovali. Pohvale vredno, ocenjujemo.
Tako imamo v skupnosti zdaj 4 defibrilatorje in pomembno je, da vemo, kje so, če bi jih potrebovali.
Prvi je bil po nadvse plemeniti akciji Športno društvo Koloka predan Krajevni skupnosti Zminec in je nameščen na hiši gospe Habjan v Breznici.
Drugi se nahaja v Bodovljah, v prostorih Knauf Insulation Slovenija.
Tretji se nahaja na fasadi prostorov Krajevna skupnost Zminec.
Četrti pa, kot omenjeno, v vetrolovu objekta Na Vasi.
Da bi znali rokovati z njimi, bomo ponovno organizirali delavnico TPO (Temeljnih Postopkov Oživljanja) in rokovanja z AED/defibrilatorji, skupaj z lokalnim društvom ŠD “UTRIP” in ekipami reševalcev. Več o tem v kratkem, ko bodo znani termini. Obisk delavnic res toplo priporočamo, saj se je lani izkazalo, da je tovrstno znanje še kako dobrodošlo…
To priložnost pa bi izkoristili še za povabilo…v januarju poteka krasna pobuda/projekt, ki povezuje tako pridelovalce hrane, kot gostince/ponudnike Škofja Loka moje mesto. Okusi Škofjeloškega, projekt Visit Škofja Loka.
Od 13 ponudnikov https://www.ra-sora.si/okusi-skofjeloskega/ , sta kar dva iz naše skupnosti. Ekipa Na vasi in Turistična kmetija Jamnk. Meniji izgledajo (in tudi zagotovo so) božanski, zato priporočamo, da podprete projekt in jih obiščete. Pa dober tek in srečno vsem!

PONOVOLETNO DRUŽENJE PRI KAJBITU

Pretekli četrtek popoldne smo se, tradicionalno, ponovno srečali s starejšimi krajankami in krajani v gostilni pri Kajbitu.
Zahvaljujemo se osebju gostilne za pogostitev in prijaznost, gospodu župniku Mateju Nastranu za tradicionalni pozdrav ter Žanu, ki je poskrbel za glasbeni del prijetnega druženja.
Ob prijetnem klepetu, dobri hrani in pijači je zelo lepo popoldne hitro postalo večer, zato smo se ponovno dogovorili in si obljubili, da se srečamo – najkasneje ob letu osorej.

OBVESTILO LOVSKE DRUŽINE ŠKOFJA LOKA

Spoštovani,

Lovska družina Škofja Loka v skladu s 56. členom Zakona o divjadi in lovu (Ur. list RS št. 16/04, 17/08) objavlja naslov za pisno prijavo škode na kmetijskih in gozdnih kulturah po divjadi.

Zahtevke pošljite na naslov:

LD Škofja Loka

Studenec 9

4220  Škofja Loka

OPOZORILO ARSA

V noči na petek in v petek dopoldne bodo Slovenijo zajele obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Zapihal bo močan jugozahodni veter. Morje bo v petek v dopoldanskem času ob visoki plimi poplavljalo okoli 50 cm.

Vir: https://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/

SPOMINSKA AKADEMIJA IVANA OMANA

Vabljeni na drugo spominsko AKADEMIJO IVANA OMANA,

 ki bo pod naslovom ”SLOVENSKO ZADRUŽNIŠTVO, VČERAJ, DANES IN JUTRI”

potekala v petek, 8. septembra 2023, ob 20. uri v Sokolskem domu, na Mestnem trgu 17 v Škofji Loki.

Na Akademiji bodo s predavanji sodelovali:

  • dr. Žarko Lazarević, Inštitut za novejšo zgodovino,
  • Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije,
  • Štefan Domej, kmet iz Pliberka, dejaven v zadružništvu in
  • prof. dr. Stane Kavčič, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani.

S pesmijo bo večer obogatil tenorist Janez Triler.

Na dan dogodka vas vabimo, da si v preddverju Sokolskega doma ogledate razstavo »Kmetijske zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi«, ki jo je  ob 150-letnici zadružništva na Slovenskem pripravila Zadružna zveza Slovenije.

Ob 19. uri prisrčno vabljeni k sveti maši za pokojnega Ivana Omana (10. 9. 1929–17. 8. 2019), ki bo v cerkvi sv. Jakoba v Škofji Loki.

Pogostitev po končani akademiji bo pripravila Kmetijska zadruga Škofja Loka.

Vljudno vabljeni!

Vabilo v pdf-ju pa na povezavi spodaj:

https://www.skofjaloka.si/objava/814026

RDEČI ALARM

“🔺 Direkcija republike Slovenije za okolje je za danes, 28. 8., izdala rdeče opozorilo za večji del države – tudi za območje Škofje Loke. Vsi držimo pesti, da gre najhujše mimo.

Najprej zaščitimo sebe in svoje bližnje ter opozorimo sosede. Dovolj zgodaj zapustimo vse nevarne kraje. Prosim, upoštevajte navodila Civilne zaščite. Ne hodimo ven v neurju in se nikoli ne izpostavljamo nevarnosti.

Civilna zaščita občine Škofja Loka je že včeraj znova vzpostavila štab, ki spremlja razvoj dogodkov. Vsi PGDji v občini so v pripravljenosti. Številna gasilska društva so že včeraj pomagala pri zaščiti hiš in pokrivanju plazov. Izvajalci s stroji urejajo najbolj izpostavljene točke v in ob vodotokih, ki so vse še zelo ranljive po poplavah. Vsi imajo navodilo, da se ob dežju umaknejo na varno.

Protipoplavne vreče so tudi danes na voljo v skladišču CZ na Kidričevi cesti 51a, med 16.00 in 18.00, po potrebi še dlje.

Če bodo v naslednjih 12 urah prožene sirene z znakom za opozorilom na nevarnost, to pomeni nevarnost poplavnega vala.

Civilna zaščita je na voljo na cz.skofjaloka@gmail.com in številki 040 390 112 za najnujnejše.

Pazite nase in na druge. “

Skip to content