Ekipa Na vasi je bila v lanskem letu zelo zelo delovna in Miha si je za darilo ob koncu leta od dobrih treh decembrskih mož zaželel AED/defibrilator za objekt. Ker ve, da lahko defibrilator reši življenje. Dobri možje so mu zato prisluhnili in mu namenili nov AED/defibrilator, ki je že nameščen v vetrolovu gostinskega objekta Na Vasi. Prosil je, da krajevno skupnost obvestimo o novi pridobitvi, saj je dostop do vetrolova, kjer je nameščen AED/defibrilator, omogočen 24 ur na dan, vse dni v letu. Skratka, namenjen je vsem ljudem, ki bi ga morda potrebovali. Pohvale vredno, ocenjujemo.
Tako imamo v skupnosti zdaj 4 defibrilatorje in pomembno je, da vemo, kje so, če bi jih potrebovali.
Prvi je bil po nadvse plemeniti akciji Športno društvo Koloka predan Krajevni skupnosti Zminec in je nameščen na hiši gospe Habjan v Breznici.
Drugi se nahaja v Bodovljah, v prostorih Knauf Insulation Slovenija.
Tretji se nahaja na fasadi prostorov Krajevna skupnost Zminec.
Četrti pa, kot omenjeno, v vetrolovu objekta Na Vasi.
Da bi znali rokovati z njimi, bomo ponovno organizirali delavnico TPO (Temeljnih Postopkov Oživljanja) in rokovanja z AED/defibrilatorji, skupaj z lokalnim društvom ŠD “UTRIP” in ekipami reševalcev. Več o tem v kratkem, ko bodo znani termini. Obisk delavnic res toplo priporočamo, saj se je lani izkazalo, da je tovrstno znanje še kako dobrodošlo…
To priložnost pa bi izkoristili še za povabilo…v januarju poteka krasna pobuda/projekt, ki povezuje tako pridelovalce hrane, kot gostince/ponudnike Škofja Loka moje mesto. Okusi Škofjeloškega, projekt Visit Škofja Loka.
Od 13 ponudnikov https://www.ra-sora.si/okusi-skofjeloskega/ , sta kar dva iz naše skupnosti. Ekipa Na vasi in Turistična kmetija Jamnk. Meniji izgledajo (in tudi zagotovo so) božanski, zato priporočamo, da podprete projekt in jih obiščete. Pa dober tek in srečno vsem!
Skip to content