Spoštovane krajanke, spoštovani krajani – predvsem doline Sopotnice,

žal so se dela na dveh sanacijskih projektih v Sopotnici zaradi dodatnih del (ki so bila na mestu, da se dodatno realizirajo hkrati s sanacijo), predvsem pa dodatnih izzivov – precej zamaknila. Oba projekta bi bila lahko že končana, pa žal temu ni tako. Vsekakor upamo, da se ta saga konča konec tega in v začetku naslednjega tedna in da novih izzivov na teh dveh gradbiščih ne bo več.

To soboto, 26.11.2022, med 7.30 in 17.00 uro in v ponedeljek, 28.11.2022 med 7.30 in 17.00 uro tako velja POPOLNA ZAPORA ceste v Sopotnici med odcepom z državne ceste do Projekta Človek – na naslovu Sopotnica 1. Obvoz je možen po vojaški cesti mimo Naceta.

Prepoved velja tudi po zaključku del in sicer za prehod težjih vozil (traktorji in tovornjaki) do 5. ure naslednjega dne (v nedeljo in torek). Verjetno si nas večina želi investicij in sanacij, ki bi zdržale kar najdlje, zato vas vse zelo lepo prosimo za sodelovanje, strpnost in razumevanje, ker vse našteto v zadnjih tednih zelo pogrešamo. V vmesnem času sanacijskih del smo se namreč skupaj z izvajalcem del in strokovno službo občine Škofja Loka močno trudili, da bi olajšali življenje krajankam in krajanom in da je bila POPOLNA ZAPORA tudi zgolj delna zapora…a vendar nekaterim tudi to ne zadošča. Žal v omenjenih dneh asfaltacije ne bo šlo drugače kot s popolno zaporo in obvozom preko vojaške ceste.

Res vas vse lepo prosimo za razumevanje in se zanj tudi zahvaljujemo. Verjamemo, da večina razume, da si prizadevamo za boljšo kakovost življenja krajank in krajanov doline Sopotnice. Obžalujemo, da nekateri teh prizadevanj ne razumejo in ne podprejo.

Lepo pa se zahvaljujemo celotni skupnosti Projekta Človek, ki je za potrebe sanacije dovolila obvoz preko njihovega dvorišča ter vsem lastnikom, ki so dovolili razširitve cestišča, da je bila prevoznost med popolno zaporo – možna. Hvala lepa vsem.

S spoštovanjem

Krajevna skupnost Zminec

 

 

Skip to content